Lördag med aktiviteter och information kring astma och allergi

Karolinska Institutet och Astma och Allergiförbundet bjuder in media till föreläsningar och aktiviteter under Allergidagen den 13 april.
Var tredje svensk drabbas av allergi i någon form. Med föreläsningar och aktiviteter syftar allergidagen till att ge kunskap och ökad förståelse för vad allergi är och hur vi kan göra det bättre för dem som lider av allergi. Temat är ”Leva friskt med allergi”.
Datum: 13 april 2013
Tid: 10-16
Plats: Karolinska Institutet, Berzelius väg 3, Solna
Sandra Dahlberg, Postkodlotteriet, inviger dagen tillsammans med Ingalill Bjöörn, förbundsordförande Astma- och Allergiförbundet samt professorerna Sven-Erik Dahlén och Gunilla Hedlin, föreståndare för Centrum för Allergiforskning.
Föreläser gör bland annat professor Gunilla Hedlin, föreståndare för Centrum för Allergiforskning, Mirja Vetander, barnläkare på Sachsska barnsjukhus och Hans Grönlund, forskare vid Centrum för Allergiforskning. I samband med föreläsningarna är de tillgängliga för intervjuer.
Ur programmet:
·  Föreläsning om nya metoder för vaccination mot pälsdjursallergi
·  Föreläsning om vad man kan göra åt eksem och kontaktallergi
·  Föreläsning om den senaste forskningen om födoämnesallergi
·  Kocken och näringsfysiologen Sara Begner ger matlagningstips för matallergiker.
·  Gratis lungfunktionstest och pricktest
·  Forskare från Centrum för Allergiforskning vid Karolinska Institutet berättar om de allra senaste framstegen inom allergiforskning och om framtidens behandlingar.
·  Palynologiska laboratoriet på Naturhistoriska museet visar hur en pollenmätare fungerar och berättar om arbetet bakom pollenmätning och pollenprognos.
·  Prisceremoni för vinnarna i fototävlingen, som korats av Lennart Nilsson.
Media är välkomna, ingen föranmälan krävs.
Hela programmet och mer information finns på http://allergidagen.se/