Premiär för Bebispodden för barn 0-2 år

I dag är det premiär för Bebispodden – tio små korta avsnitt som riktar sig till barn 0-2 år. Bebispodden är som en ljudlig pekbok om sådant som små barn kan känna igen och intresse
– Det här är en världsunik, superrolig och modig podd, full av de första orden, ljud och musik, säger Barnradions Linda Belanner.
Bebispodden är skapad av skådespelaren och musikern Micaela Gustafsson tillsammans med producenten Emilia Traneborn. Micaela hade under många år gjort musik för små barn. Plötsligt började ett stort antal föräldrar höra av sig om att deras bebisar alltid ”sjöng med” under ett visst parti i en av hennes låtar.
– Då började jag fundera på hur man kan hitta det som får bebisar att gå igång. Jag ville testa att göra något som var mer baserat på ljud och uttryck för att få dem att ”haka på”, säger Micaela Gustafsson.
Bebispodden är utvecklad tillsammans med bebisar och testad på bland annat förskolors småbarnsgrupper. Micaela Gustafsson och Linda Belanner hoppas att föräldrar ska lyssna på podden tillsammans med sina bebisar och också själva vara aktiva, leka och härma.
– Bebispodden kommer att ta alla bebisar och föräldrar med storm. Jag är helt säker på att den kommer funka både hemma och på förskolan, säger Linda Belanner.
Bebispoddens tio avsnitt:
Nähe joho
Mamamamm
Papapapp
Gungeligung
Dibiditt mjao
Brum tutuut
Zazasol
Hopetihopp
Ojnejajusch
Titittut
Podden finns på sverigesradio.se, i Sveriges Radio Play och där poddar finns.
För att bädda in podden på hemsida eller blogg, hämta inbäddningskod vid respektive avsnitt på Bebispoddens hemsida:
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=5121
Bebispodden publiceras i tio avsnitt. Nästa vecka sänds några av avsnitten i Barnradion i P4 måndag-fredag kl. 18.43.