Utställningen BARN DOM nu på Stockholm Arlanda Airport

Tack vare ett samarbete mellan Barncancerfonden och Fotografiska fick elva ungdomar från hela landet delta i en fotokurs vid Fotografiska Akademin under 2012. Resultatet av projektet blev utställningen BARN DOM som visades på Fotografiska under hösten. Tjugoåriga Amanda Möllenhoff, som drabbades av leukemi vid tre års ålder, är en av deltagarna i projektet och vars bilder nu även kommer att kunna beskådas på Stockholm Arlanda Airport.
– Jag har aldrig pratat om mina erfarenheter av barncancer, förrän nu. Det här är en stor del av mig och jag har alltid burit på en vilja att få visa min berättelse. Genom det här projektet fick jag den möjligheten, och nu flyttar min bild och berättelse vidare till Arlanda. Jag tror att det är en bra plats att synas på eftersom en flygplats har stora ytor för bilder och budskap. Där hoppas jag att mitt sätt att synliggöra kampen mot sjukdomen fångar intresse och väcker en tanke, säger Amanda Möllenhoff.
– Vi är glada över möjligheten att få visa utställningen som har ett angeläget budskap och som är ett konkret sätt för Swedavia att göra skillnad. Fler än 10 000 personer passerar ankomsthallen på Terminal 5 varje dag. Om bilderna kan nå dem och väcka intresse och eftertanke för Amandas och de övriga ungdomarnas livshistoria, då har vi tillsammans åstadkommit något bra, säger Charlotta Hyldal, HR-direktör på Swedavia.
Utställningen BARN DOM är synlig på Stockholm Arlanda Airport mellan följande datum: 12/2-15/3 2013.
Om Barncancerfonden och utställningen BARN DOMNär ett barn drabbas av cancer ställs hela världen på ända. Livet blir aldrig som förut. Med utställningen vill Barncancerfonden visa hur sjukdomen på olika sätt lämnar spår. När Barncancerfonden bildades 1982 dog merparten av de barn som insjuknade i barncancer. Efter att ha arbetat i drygt trettio år med att flera ska överleva klarar sig idag mer än tre av fyra.  Tanken med utställningen BARN DOM är att uppmärksamma 30 år av framgångsrik forskning och att öka förståelsen för hur det kan vara att drabbas av cancer i barndomen.
Barncancerfonden är godkänd av svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att pengarna alltid går till rätt ändamål.